A németek vinnék a maradékot is?

A németek vinnék a maradékot is?

Bár a hír nem először röppen fel az utóbbi hetekben, a német Auto Motor und Sport állítása szerint a Mercedes már mind a részesedés, mind az összeg tekintetében meg is egyezett a McLaren-főnök Ron Dennisszel a német cég tulajdonrészének növeléséről. A szaklap szerint a bejelentés márciusban várható.

A McLaren részvényeinek jelenleg 40 százalékát birtokolja a Mercedes, 15-15 százalékon osztozik Ron Dennis és a francia-arab üzletember, Mansour Ojjeh, a maradék 30 százalék pedig a bahreini Mumtalakat csoport kezében van.

A Mercedes állítólag nagyon nem örült, amikor egy éve Dennis az arab pénzügyi csoportnak adta el a részvények jelentős részét. Ugyancsak nem lettek boldogabbak Stuttgartban a tavalyi egyre és egyre kínosabb kémügy miatt sem, amelyben a partner “ügyetlenkedése” végül 100 millió dolláros büntetéshez, és a konstruktőri bajnokságból való kizáráshoz vezetett. A Mercedes tehát szeretné jobban kézben tartani az ügyeket – és talán még Ron Dennistől is megszabadulni -, azonban a lap állításait egyelőre cáfolják.

“A tulajdonviszonyok nem változtak. A Daimler továbbra is 40 százalékot birtokol a McLaren-csoportból. Az ilyen találgatásokat ezután nem kívánjuk kommentálni” – mondta a Mercedes egyik illetékese a Reutersnek.