A Ferrari nem akar spórolni

A Ferrari nem akar spórolni

Az FIA és a Forma-1-es csapatok képviselői pénteken Párizsban tárgyaltak a sport költségeinek csökkentéséről, a lehetséges technikai korlátozásokról.

Az FIA elnöke, Max Mosley olyan javaslattal állt elő, amely a motorfejlesztést nem számítva évi 150 millió dollárban szabná meg a csapatok költségvetését. A javaslattal állítólag a csapatok többsége egyetértett, csak a a Ferrari ellenkezett.

Az FIA szélcsatornákra vonatkozó tervezett korlátozásai azonban már komoly ellenállásba ütköztek, a legtöbb csapat ugyanis két szélcsatornát is birtokol, amelyek éjjel-nappal dolgoznak is, hiszen a motorfejlesztés mellett – ami tavaly óta szünetel – az aerodinamikai területen lehet a legtöbb teljesítménynövekedést kicsikarni.

Úgy tudni,  hogy a költségvetés-maximáló terv elfogadásának esetére a csapatok cserébe a motorfejlesztés eredetileg 10 évre szóló befagyasztásának megfelezését kérnék. Az elképzelés szerint az FIA két éven belül terjesztené elő az új, környezetbarát motorral kapcsolatos terveit, amely 2013-ra kerülhetne használatba.