A 2008-ra a Toro Rossóhoz szerződött Sebastien Bourdais eddig nagyon sikeres autóversenyzői karriert tudhat maga mögött: 2001-ben megnyerte a Forma3000 sorozatot, majd az amerikai ChampCarban eltöltött öt éve alatt az első idény kivételével mindegyik szezonban bajnok lett.

A 28 éves pilóta azonban most attól tart, hogy rajongói túl nagy elvárásokat támaszthatnak, amelyeknek a középmezőny végébe tartozó Toro Rossóval nem tud majd megfelelni.

“Aggaszt, hogy az emberek nem értik, hogy nem ugyanolyan feltételekkel indulok, mint Hamilton a McLarennel. Jövőre biztosan nem leszek bajnok, Franciaországban nagyon sokat várnak tőlem, amit nem tudok teljesíteni” – nylatkozta Bourdais a francia L’Equipe-nek.

Bourdais-ra azért is irányul akkora figyelem hazájában, mert jó ideje nincs komoly francia versenyző a mezőnyben. Ennek okairól így vélekedik a versenyző:

Négy bajnoki cím után idén biztos nem jön újabb

Négy bajnoki cím után idén biztos nem jön újabb

Négy bajnoki cím után idén biztos nem jön újabb


“Az F1 története során  néha tíz francia is volt egyszerre, ma már sokkal kevesebb. Ciklikus, mindig is így volt ez, és így is lesz. Egyszerűen ilyen a sport természete.”

A versenyző azt is elárulta, hogy volt ChampCar-csapata, a Newman-Haas társtulajdonosa, a színészlegenda Paul Newman valamikor idén ellátogat majd egy Forma-1-es futamra is, hogy kövesse volt védence pályafutását.