Taku a világbajnokot is megelőzte

Mindketten maradhatnak

Mindketten maradhatnak

A félig-meddig a japán Takuma Sato versenyeztetésére létrehozott Super Aguri valószínűleg nem cseréli le egyik pilótáját sem 2008-ra, azaz maradhat a brit Anthony Davidson is.

Bár a pontokat 2007-ben Sato szerezte a Super Agurinak, az angol Davidson is villantott néhányszor – 17-ből tízszer elverte a japánt az időmérőkön -, de a szerencse nem állt mellé. Davidson ugyan nem rendelkezik komoly szponzorokkal, ami fontos lenne az amúgy is pénzügyi nehézségekkel küzdő csapat számára, de a csapatigazgató szerint nem válnak meg tőle, márciusban ő ül majd az autóban

„Biztosan, ez száz százalék. Fantasztikus munkát végez. Azt hiszem bebizonyította, hogy jó választás volt: még mindig nagyon gyors, de egyre érettebb is. Szerintem jövőre két nagyon jó versenyzőnk lesz” – mondta Daniele Audetto.

A csapat alapító-tulajdonosa, Aguri Suzuki azért még nem mond biztosat, állítása szerint még nem döntött, de kedveli Davidsont.

A 28 éves Davidson elégedett az első teljes F1-idényével, de úgy gondolja, hogy sajnos nemcsak a teljesítményen múlik szerződtetés, más szempontok is számíthatnak.

„Szerintem némelyik pilótaválasztás megdöbbentő. Ez itt a Forma-1, állítólag mi vagyunk a legjobb versenyzők, de az F1 története azt mutatja, hogy ez nem mindig van így” – utalt a fizetős pilótákra  Davidson.