Jövendő bajnok

Jövendő bajnok

Vasárnap Londonban Michael Schumacher és Sebastian Vettel megnyerte a nemzetek küzdelmét Németország számára a Race of Champions gáláján. Bár kettejük közül Schumacher volt a húzónév, a döntőben aratott diadal Vettel érdeme volt. A hétszeres világbajnok kellően meg is dicsérte a Toro Rosso 20 éves pilótáját.

“Sebastian megmutatta, hogy milyen tehetséges! A jó időben és a megfelelő helyre került a Forma-1-ben. Olyat mutatott az auóval, amit korábban más nem tudott. Fényes jövő áll előtte, megvan hozzá mindene, hogy egyszer Forma-1-es világbajnok legyen!” – mondta Vettelről a 38 éves szupersztár.

Vettel idén a BMW Saubernél mutatkozott be, amikor Indianapolisban a sérült Robert Kubica helyett ugrott be, és pontot is szerzett rögtön – ezzel minden idők legfiatalabb pontszerzője lett. A német tehetség a Magyar Nagydíjtól a Toro Rossónál versenyzett: a Japán Nagydíjon dobogóesélyes helyről esett ki, Kínában pedig a kiváló negyedik helyet szerezte meg. Csapatfőnöke, Gerhard Berger elmondása szerint Vettelt Michael Schumacher fedezte fel.