Lemond a McLaren-főnök? 2 A botrányos évad után, amikor a McLarennek két rivalizáló pilóta kezelése és a kémügy újabb és újabb fejezetei okoztak állandó problémákat, a csapatfőnök mindvégig az események középpontjában állt. Ron Dennis mindig kész volt a válasszal – még ha az visszatekintve nem is volt a legjobb.

A McLaren főnöke most azonban eltűnt. Kimondottan furcsa, hogy a csapat tegnapi beismerő-bocsánatkérő levelét a csapat igazgatója, Martin Whitmarsh írta alá, és szintén ő tette meg a mai bejelentést az új pilóta, Heikki Kovalainen szerződtetéséről.

Dennist az év során hazai sajtója mindvégig támogatta, azonban a tegnapi levél óta már a brit lapok is a főnök távozását pedzegetik. Az idén 60 éves Dennis már évekkel korábban Whitmarshot nevezte ki “örökösének” a csapatfőnöki székben, azonban eddig még nem akart távozni, nemrég azt nyilatkozta, hogy elfáradt idén, de a bajok közepette marad és nem megy sehova.

Lehet, hogy a kémügy utolsó fordulata – Ferrari-hatások felfedezése a csapat jövő évi autóján – miatt Dennis ma már másképp gondolja, és a becsületére kényes angol úriember inkább a távozást választja.