Ahogy már sejthető volt, a McLaren egyik, Fernando Alonsóval érkezett szponzora elhagyta a csapatot. A Mutua Madrilena biztosító egy éve kötött üzletet Ron Dennis gárdájával, az általuk fizetett 5 millió dollár fejében a 2007-es McLarenek első szárnyának oldalára, a pilóták sisakjára, és overáljaik ujjára került a cég logója. A biztosító ugyan cáfolja, hogy Alonso távozása miatt szakították volna meg az eredetileg kétévesre tervezett kapcsolatot a brit csapattal, de bennfentesek tudni vélik, hogy a társaság 2008-ban már a Renault támogatója lesz.

Ron Dennisnek nem csak a spanyol szponzorral akad gondja: a spanyol motorsport-szövetség minden lében kanál elnöke – egyben az FIA alelnöke -, Carlos Garcia is akcióba lendült. A tisztviselő most azért lobbizik, hogy 2008-ban a tesztpilóta, Pedro de la Rosa kerüljön Alonso megüresedett helyére. Garcia tulajdonképpen lehülyézte a McLaren-főnököt, arra az esetre, ha az nem de la Rosát választja:

Februárban 37 éves lesz

Februárban 37 éves lesz

Februárban 37 éves lesz


“Ha a józan ész alapján döntenek, akkor Pedro lesz a pilóta. Persze az F1-ben némelyik csapatnál gyakran a józan ész az utolsó szempont” – nyilatkozta a spanyol.

Pedro de la Rosa esélyeit növelheti, hogy tesztpilótaként már öt éve a wokingiaknál dolgozik, és amikor versenyzőként kellett beugrania, akkor sem vallott szégyent. Előléptetése segítheti a csapat másik spanyol szponzora, a Banco Santander jóindulatának megtartását, azonban a mai F1-ben matuzsáleminek számító majdnem 37 éves kora nem teszi hosszú távra alkalmas jelöltté.