Eljött a búcsú ideje

Eljött a búcsú ideje

A Toyotától három, viszonylag sikertelen – és a különösen pocsék utolsó – szezon után év végén távozott Ralf Schumachert nem árasztották el ajánlatokkal a jövő évre. Az F1-ben maradásra utolsó lehetőségét a Force India tesztjén kapta meg, azonban élni nem nagyon tudott vele, a német versenyző tegnap csúnyán leszerepelt Jerezben. Schumacher egy műszaki probléma mellett kétszer vezetői hibából állt le a pályán – sőt azon kívül -, a legrosszabb időt teljesítette, és még a szintén Force Indiá-s Vitantonio Liuzzitól is hattized másodperccel maradt le.

A hatszoros futamgyőztes, volt Jordan-, Williams- és Toyota-pilóta idény közben még azt bizonygatta, hogy biztosan lesz helye a Forma-1-ben 2008-ban is, és hogy ő a világ egyik legjobb versenyzője, most már másképp gondolja:

“Előreláthatólag nem fogok a Force Indiánál versenyezni 2008-ban. Úgy tűnik, hogy most utoljára vezettem Forma-1-es autót. Meg kell fontolnom, hogy hogyan tovább, lehet, hogy az lenne a legjobb, ha otthon maradnék” – mondta Schumacher az újságíróknak tegnap.

A 32 éves német hozzátette azonban azt is, hogy nem zárkózik el teljesen minden lehetőségtől, de nagyon jó ajánlatot kell kapnia ahhoz, hogy meggondolja a dolgot.