Megválasztanák világbajnoknak...

Megválasztanák világbajnoknak…

Fernando Alonso ilyen támogatottsággal itthon már reformbuktatási kísérletbe kezdhetne, persze őt nem ez érdekli, inkább az F1-re és 2008-ra koncentrál. Spanyol szurkolói azonban még nem emésztették meg az idei kudarcot sem, azt hogy nem bálványuk lett a világbajnok – legalábbis egy petíció 130 ezer aláírója így van ezzel.   

A spanyol rajongók számos igazságtalanságot és szabálytalanságot véltek felfedezni Alonso bajnokságért folytatott küzdelmét illetően, ezért az ezeket összegyűjtő dokumentumokat az FIA, a spanyol motorsport-szövetség és a spanyol állam vezető beosztású tagjainak is elküldték, aláírásaikkal adva súlyt az ügynek.

A petíciót megkapta Max Mosley FIA-elnök, az FIA alelnöke, és a spanyol motorsport-szövetség vezetője, Carlos Garcia, és két spanyol miniszter is. A vádak többek között a McLaren Aloso számára hátrányos versenystratégiáiról, a versenyző autójának állítólagos szabotálásáról és igazságtalan és egyenlőtlen büntetésekről szólnak.

“Nem várjuk el, hogy történjen valami, mindössze szeretnénk tudatni, hogy nem vagyunk vakok!” – mondta az akcióról a tiltakozók egyik vezetője.

A spanyol szurkolók nemrég a mclarenes tesztpilóta, Pedro de la Rosa autóba ültetéséért is gyűjtöttek aláírást, akkor 30 ezer darab jött össze.