Ő is elcsodálkozott, hogy milyen jól megy

Ő is elcsodálkozott, hogy milyen jól megy

Michael Schumacher a tavalyi Brazil Nagydíjat követően alig néhány kört tett meg F1-essel, kedden és szerdán azonban mindkétszert a leggyorsabbnak bizonyult a barecelonai tszten. A német önmagát is meglepte ezzel.

“Kis ideig tartott, nagyjából két körig, amíg visszazökkentem a régi kerékvágásba. Be kell vallanom, hogy magamat is megleptem azzal, hogy milyen gyorsan belejöttem” – mondta Schumacher tegnap.

A hétszeres világbajnok azt is beismerte, hogy izgult, mielőtt pályára lépett volna:

“Egy kicsit izgultam. Olyan voltam mint egy kölyök, mint amikor 18 éves voltam. De még mindig nagyszerű érzés a pályán lenni!”

Schumacher, aki elsősorban azért ült újra autóba, hogy a 2008-ban már tiltott kipörgésgátló és egyéb vezetési segédeszközök nélküli a tesztelésében segítsen, úgy gondolja, hogy most rosszabb vezetni az autót, mint régen.

“Rosszabb érzés, mint amikor utoljára kipörgésgátló nélkül mehettünk, nem hasonlít, rosszabb, mert akkoriban mások voltak a motorok. Akkor tízhengeres motor volt, lehetett játszani a sebességi fokozatokkal, most pedig nem” – magyarázta Schumacher.

Az esetleges visszatérését firtató kérdésre érdekes módon a korábbiakkal ellentétben nem azt válaszolta a német, hogy nem akar újra versenyezni, hanem azzal hárította a dolgot, hogy jelenleg nincs szabad hely a mezőnyben.