A barcelonai tesztek első napján Michael Schumacher újra vezette a Ferrarit, és rögtön a legjobb eredménnyel zárta a napot. A német szupersztár két hetes edzés után tegnap egy egész napos tesztprogramot, 64 kört teljesített.

“Hihetetlen, amit Michael művelt! Olyan mintha csak egy napot hagyott volna ki, nem egy évet. Egyértelműen a világ leggyorsabb versenyzője” – mondta tegnap a Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer.

A Forma-1-es mezőny korelnöke, a Red Bull-os David Coulthard is dicsérte Schumachert.

“Akik egy pillantig is kételkedtek Michael képességeiben, most láthatták, hogy egyáltalán nem kopott meg. Megmutatta, hogy a kor nem számít, ha visszatérne a Forma-1-be, most is az élen lenne.”

Schumacher még mindig a legjobb

Schumacher még mindig a legjobb

Így köszönték Schumit Barcelonában


“Ahogyan Paul McCartney sem felejtett el nagyszerű zenét csinálni, úgy Michael sem fogja elfelejteni, hogy hogyan kell átkozottul gyorsan vezetni. Ha a McLaren még mindig versenyzőt keres, Michael tökéletes megoldás lehetne” – magyarázta a 36 éves skót.

Jó hír a Schumacher által elkalapált versenyzőknek, hogy a Ferrari közlése szerint a német a decemberi, jerezi teszteken nem vesz majd részt.