A barcelonai tesztek első napján Michael Schumacher újra vezette a Ferrarit, és rögtön a legjobb eredménnyel zárta a napot. A német szupersztár két hetes edzés után tegnap egy egész napos tesztprogramot, 64 kört teljesített.

“Hihetetlen, amit Michael művelt! Olyan mintha csak egy napot hagyott volna ki, nem egy évet. Egyértelműen a világ leggyorsabb versenyzője” – mondta tegnap a Ferrari tesztpilótája, Luca Badoer.

A Forma-1-es mezőny korelnöke, a Red Bull-os David Coulthard is dicsérte Schumachert.

“Akik egy pillantig is kételkedtek Michael képességeiben, most láthatták, hogy egyáltalán nem kopott meg. Megmutatta, hogy a kor nem számít, ha visszatérne a Forma-1-be, most is az élen lenne.”

Így köszöntötték Schumit Barcelonában

Így köszönték Schumit Barcelonában


“Ahogyan Paul McCartney sem felejtett el nagyszerű zenét csinálni, úgy Michael sem fogja elfelejteni, hogy hogyan kell átkozottul gyorsan vezetni. Ha a McLaren még mindig versenyzőt keres, Michael tökéletes megoldás lehetne” – magyarázta a 36 éves skót.

Jó hír a Schumacher által elkalapált versenyzőknek, hogy a Ferrari közlése szerint a német a decemberi, jerezi teszteken nem vesz majd részt.