Schumi ma tényleg dolgozni fog

Schumi ma tényleg dolgozni fog

A hétszeres világbajnok a ma kezdődő barcelonai tesztsorozaton a tavalyi Brazil Nagydíj óta első alkalommal vezeti majd a Ferrarit munkaszerűen. A tavaly év végén visszavonult szupersztár ma és holnap teszteli majd az F2007-est Felipe Massa társaságában, míg a világbajnok, Kimi Räikkönen pihenését tölti.
 
Schumacher azért ül újra autóba, hogy tapasztalatával segítse az autó fejlesztését a jövő évi, elektronikus segédeszköz-mentes szabályokhoz való alkalmazásban. A 38 éves német alig várja, hogy újra autóba üljön, de azt is tisztázta, hogy nem gondol a valódi visszatérésre.

“Világos, hogy nagyon várom! A sport iránti rajongásom mit sem csökkent, a Forma-1-es versenyzés pedig a csúcs! A visszavonulásomhoz azonban nincs köze, az ugyanis végleges” -szögezte le Schumacher tegnap.

“Remélem, hogy segíteni tudom majd a Ferrarit a jövő évre való felkészülésben. 2008-ban már tiltottak lesznek az elektronikus segédeszközök, ezért jól jöhet a tapasztalatom” – tette hozzá a világbajnok.

Mi viszont Niki Laudával együtt azt kérdezzük: mi lesz, ha Schumi jobban teljesít a főállású pilótáknál? Hamarosan meglátjuk.