A majdnem világbajnok McLaren-újonc 2008-ban már egyértelműen vezető szerepet kíván magának a csapatnál. Volt csapattársának, Fernando Alonsónak udvariasan minden jót kíván, de már az új partnert várja. Az egyik brit televíziónak adott interjújában így beszélt Alonso távozásáról és az új csapattárs érkezéséről:

“Úgy neveltek, hogy minden jót kívánjak neki. Azt pedig nagyon várom már, hogy megtudjam, ki lesz az új riválisom. Ez egy nagy kihívás, Fernando helyét veszem át, enyém lesz a vezető szerep, én leszek az első számú pilóta” – magyarázta Hamilton.

Érdekes szavak, tekintetbe véve, hogy az egész idényben azt bizonygatták a csapatnál, hogy a versenyzők teljes egyenlőséget élveznek, sőt Alonso többször pont arra panaszkodott, hogy nem kapta meg az általa elvárt kitüntetett bánásmódot. Hamiltonnak vagy fejébe szállt a siker, vagy már tud valamit, a McLaren jövőre feladja az egyenlőségi elvet.

Idén lemaradt a vb címről
Idén lemaradt a vb címről

Hamilton No 1. akar lenni

Hamilton No 1. akar lenni

Idén lemaradt a vb címről
Hamilton No 1. akar lenni 7
Elsőszámú lennék
Fotó megosztása:
Idén lemaradt a vb címről

Idén lemaradt a vb címről

Idén lemaradt a vb címről


A brit csodagyerek csapattársjelöltjei között a renault-s Heikki Kovalainen tűnik a legesélyesebbnek, de a spykeres Adrian Sutil, a williamses Nico Rosberg, sőt, a McLaren veterán tesztpilótája, a spanyol Pedro de la Rosa is beülhet akár a második autóba.

A hondás Jenson Button pár napja azért kritizálta Hamiltont, mert szerinte nem bánkódik eléggé az elúszott bajnokság miatt, pedig szerinte nem biztos, hogy adódik még egy ilyen lehetőség, az újonc azonban tényleg nem nagyon emészti magát az utolsó versenyen történtek miatt:

“Ettől csak még elszántabb leszek. A versenyen azt mondtam magamnak: rendben, bármi is lesz, tekintsünk az egész évre, fantasztikus volt! Nem vagyok csalódott.”