Michael Schumacher tavaly év végi visszavonulása után először fog komoly munkát végezni a Ferrari autójával holnaptól, az első idényközi teszteken Barcelonában. A hétszeres világbajnok a megérdemelt pihenését töltő Kimi Raikkönen helyett vezeti majd az F2007-est. Schumacher segítsége azért lehet értékes, mert a veteránnak jelentős tapasztalata van a kipörgésgátló nélküli vezetésben, a segédeszközt pedig 2008-tól betiltják az F1-ben.

Vannak azonban olyan kollégák, akik szerint hiba újra autóba ülnie a németnek. Jean Alesi, aki Schumacher érkezése előtt versenyzett a Ferrarinál, egy svájci lapnak mondta el a véleményét:

“Úgy gondolom, hogy Michael jól döntött, amikor egy éve visszavonult. Nem tűnik jó ötletnek, hogy most újra tesztelni akar. Ne feledjük, hogy még a tesztelés is nagyon veszélyes. És mi van, ha Michael jobb időt fut, mint a főállású pilóták? A lapok megőrülnek majd, de mi lesz a Ferrarinál?” – magyarázta a francia versenyző.

A háromszoros bajnok, Niki Lauda ugyancsak rossz ötletnek tartja a visszatérést, szerinte is kockázatos a dolog:

“A legnagyobb győzelem ebben a sportban az a nap, amikor az ember életben távozik a bokszutcából” – mondja az osztrák veterán.

“Persze Räikkönen örül majd, hogy nem kell ott lennie. Szerintem ez a teszt ugyanúgy egy Marlboro PR-húzás, mint a ducatis motorozás volt” – magyarázta Lauda.