Jenson Button, a Honda Forma-1-es csapatának pilótája egyértelmű üzenetet küldött a csapat vezetőinek legújabb nyilatkozatában. Jó autót akar jövőre, amivel nem a mezőny végén kullog. A brit pilóta mindössze hat pontot szerzett idén a gyári autóval, ugyanannyit, mint az év közben csatlakozó Sebastien Vettel a Toro Rossóval.

Jól jellemzi a Honda “fejlődését” Buttonnak a Magyar Nagydíjra vonatkozó kijelentése: “Ugyanezt a versenyt tizenkét hónappal ezelőtt megnyertem, most pedig valami vezethetetlen dologban ültem. Az autó teljesen használhatatlan volt, és egyáltalán nem akarok többé így versenyezni” – mondta Button a Mail on Sundaynak adott nyilatkozatában.

Tavaly nyert Magyarországon

Tavaly nyert Magyarországon

Tavaly nyert Magyarországon


Mindez pedig komoly befolyással lehet a pilóta pályafutására: “Van egy opciós pont a szerződésben, ami azt jelenti, hogy mindannyian leülhetünk a következő év végén, hogy a jövőről beszélgessünk.”

“Ha a dolgok nem működnek megfelelően, akkor ezt fogom tenni. Nem azt mondom, hogy a bajnoki címet várom el, de drasztikus fejlődést akarok látni. El kell kezdenem nyerni, ha mégsem, akkor könyörtelennek kell lennem” – értékelt Button.

2008-ban a Honda várhatóan az idén is alkalmazott pilótafelállással vág neki az idénynek, azaz Button mellett Rubens Barrichello ül majd az autóban. Bár miután a brazil nem szerzett egyetlen pontot sem, az is lehet, hogy más kap szerepet.