Csütörtökön az angol Daily Mail jelentette, hogy az elmúlt két napban független szakértők csoportja járt a McLarennél, Ferrari-hatások után kutatva a wokingi istálló 2008-as autóján. A csapat komputereit átvizsgálták, többdoboznyi dokumentumot magukkal vittek, és szemügyre vették a jövő évi autó dizájnterveit.

A brit-német istálló szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a hírt. “A Motorsport Világtanács (WMSC) ítélete kimondta, hogy rendszeresen ellenőrizni fogják a csapatot, és mi természetesen teljes mértékben együttműködünk a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA)” ? közölte a McLaren képviselője.

Mi van a ruha alatt?

Mi van a ruha alatt?


Az FIA elnöke, Max Mosley korábban elárulta, hogy a McLaren 2008-as autóját csak egy részletes decemberi vizsgálat után engedik nevezni a szezonra, miután az MP4-23 tervezésekor a csapat birtokába jutottak a Ferrari műszaki adatai. A kémügy miatt a McLarent a konstruktőri versenyből kizárták, és 100 millió dolláros pénzbüntetéssel sújtották.

“A nehézség abban áll, hogy olyan McLaren-alkatrészt nem fogunk találni, amit a Ferrarinál terveztek, ellenben ötleteket találhatunk. A technológiának és a motorsportnak ezen a szintjén, ha a tervező kap egy ötletet, akkor annak felhasználásával olyan alkatrészt készíthet, amely akár egyáltalán nem is hasonlít az eredetire. Az ötleteket fogjuk kutatni” – magyarázta Mosley.

Dennis mosolya nem őszínte Mosley felé

Dennis mosolya nem őszínte Mosley felé


“A vizsgálat alapos lesz, külső szakértők bevonásával is biztosítjuk, hogy a McLareneken ne lehessen semmi a Ferrari szellemi tulajdonából.”

Haa  vizsgálat eredményt hoz, a wokingi csapat nem számíthat arra, hogy egy ejnye-bejnyével megússza: “Ha nyomát találjuk a Ferrarinak, meg kell fontolni a jogi lépéseket. Nem feltétlenül kerülnek kizárásra, valószínűbb a pontlevonás” – latolgatta az elnök.
Forrás: Vezess.hu/ FN.hu