Alig volt lassabb Michael Schumacher körideje, mint a legjobbaké, amikor hétfőn Valenciában kipróbálta a Moto GP-világbajnok Casey Stoner Ducatiját. A hétszeres Forma-1-es világbajnok 1 perc 37 másodperc alatt teljesítette körét, ami csupán öt másodperccel volt lassabb, mint az új pályacsúcs, amit még vasárnap a versenyen teljesített Dani Pedrosa a 800 köbcentis Hondájával.

Sőt ennél sokkal meggyőzőbb, hogy csupán egyetlen másodperccel maradt el a már visszavonult, korábbi világbajnok Kevin Scwantz eredményétől, aki a rendezvényen egy Suzukit próbálhatott ki.

Pedrosa (elöl) és Stoner is 1:32-es kört futott

Pedrosa (elöl) és Stoner is 1:32-es kört futott

Pedrosa (elöl) és Stoner is 1:32-es kört futott


“Nem voltak nagy elvárásaim, csak élvezni akartam, mert imádok motorozni” – mondta Schumacher a Gazzetta dello Sportnak.

A 38 éves német 2005-ben már kipróbálhatta a Ducati versenymotorját Mugellóban, és mint mondta, bízott benne, hogy ezúttal jobb lesz: “Mugallóban 15 másodperc volt a hátrányom, és reménykedtem benne, hogy itt 10 másodperc alá szorítom a különbséget. Sokkal jobban sikerült, úgyhogy boldog vagyok”- mondta.

Randy Mamola korábbi motorversenyző, aki jelenleg a Eurosport szakkommentátoraként dolgozik a Moto GP-versenyeken, és nemrég megmotoroztatta Schumachert, maximálisan megdicsérte a pilótát: “Az első dolog, ami eszembe jutott, milyen kár, hogy 38, és nem 28 éves, két-három év alatt valódi versenymotoros lehetne. Most már nem rossz, az első tesztjén Mugellóban még egy teljesen más motoros volt.”
.

.