Hivatalos közleményben tudatta a Williams Forma-1-es csapat, hogy 2008-ban Kazuki Nakajima és Nico Rosberg lesznek a csapat pilótái. Ezzel le is zárult a találgatások egyik része, mely szerint a korábbi világbajnok Keke Rosberg fia a McLarenhez igazolna a csapatot mindössze egy év után elhagyó Fernando Alonso helyére.

Rosberg harmadik idényét töltheti a grove-i bázisú csapatnál, ahol már az első évben is jól teljesített, idén viszont fantasztikus volt. Bár csak 20 pontot gyűjtött, többször felvette a versenyt a gyári BMW-t hajtó pilótákkal is.

Nakajima pilótaállást kapott

Nakajima pilótaállást kapott


Kazuki Nakajima idén a csapat tesztpilótája volt, és majd 7000 kilométert vezetett, majd az idény utolsó versenyén – a Brazil Nagydíjon-, a visszavonuló Alexander Wurz helyett versenyezhetett is. A 22 éves japán a GP2-ben is vitézkedett, ahol hetedik lett, de a legjobb újoncnak választották. Ahogy csapattársáé, az ő édesapja, Satoru Nakajima is Forma-1-es pilóta volt.

Kazuki 1996-ban gokartozással kezdte karrierjét, tehetségére felfigyelt a Toyota, és hamarosan bekerült a vállalat fiatal tehetségeket támogató programjába, ennek nyomán kerülhetett a 2006-tól Toyota motorokat használó Williams csapathoz.

Ha Michael Schumacher nem igazol a McLarenhez, akkor várhatóan Heikki Kovalainen vagy Adrian Sutil lehet Lewis Hamilton csapattársa jövőre.