Michael Schumacher a jövő héten a jövő évi Ferrari versenyautó elektronikai megoldásainak fejlesztésében segít. A jelenleg tanácsadóként dolgozó német klasszis a Ferrari F2007 versenyautót vezetve dolgozik majd. Ezúttal nem is Fioránóban, a csapat házi pályáján, hanem Barcelonában, a többi pilótával együtt készül majd a jövő évre, mialatt Kimi Raikkönen valahol pihen.

2008-ban új szabályok lesznek érvényesek a versenyautókra. Egységes vezérlő számítógépet használ az összes csapat, amit a McLaren Electronic Systems szállít majd. Jövőre a pilóták már nem használhatnak kipörgésgátlót.

Unalamas a pálya szélén

Unalamas a pálya szélén

Unalamas a pálya szélén


A 2006 végén visszavonult Schumacher tapasztalata segíthet az autó beállításában, hiszen ő számos versenyt teljesített kipörgésgátló nélkül is. “Örülök, hogy segíthetek a csapatnak” – mondta a tesztelésről Schumacher.

Nem ez lesz az első eset, hogy Schumacher F1-est vezet visszavonulása óta, hiszen Fioranóban már kipróbálta az idei gépet és a Ferrari 60 éves születésnapjára rendezett ünnepsége is autózott egyet korábbi autójával.