A Brazil Nagydíj után, amelyen Kimi Räikkönnen – Felipe Massa hathatós segítségével – megszerezte az egyéni világbajnoki címet, a Ferrari elnöke mindenkit nagyon megdicsért, még Fernando Alonsót is.
 
Ami nem is meglepő, mert Luca di Montezemolo állítólag nagyon szeretné leszerződtetni a spanyolt saját csapatához. Ezért is jelentett sokaknak meglepetést Felipe Massa múlt heti szerződéshosszabbítása – a brazil menedzsere ugyanis Nicholas Todt, a csapatfőnök Jean Todt fia, akiről viszont az köztudott, hogy nincs jóban Montezemolóval. Méghozzá annyira, hogy az év folyamán már olyan pletykák is felröppentek, hogy Todték – és velük Massa – a Toyotához igazolnak a közeljövőben.
 
Montezemolo azonban azt állítja, hogy Massát személy szerint ő akarta megtartani a csapatnál:
 
“Tisztelettel a többi versenyző iránt, Kimi Räikkönent és Felipe Massát senkire nem cserélném el. Ők a legjobbak a világon. Räikkönen jött, megnyerte az első versenyt, és végül a világbajnokságot – nem tudom mit kérhetnénk még tőle! Felipe Massa pedig, fiatalsága ellenére mindenki másnál többször volt pole pozícióban, erős és hűséges, nem véletlen, hogy személyesen döntöttem a szerződésének 2010-ig való meghosszabbításáról” – nyilatkozta Montezemolo a Gazzetta dello Sportnak.

Ezek után a szavak után az ember azt hihetné, hogy szent a béke a Ferrarinál, és hogy Todt nyeregben van. A 61 éves szakember azonban mélyen hallgat jövőjéről a csapatnál, a Brazil Nagydíj után így beszélt:

“Egyszerre csak egy dolgot! Még egy igen jelentős változás után is nagyon versenyképes maradt a Ferrari, nagyon egységes, jó a hangulat, ezt akartuk elérni, ez a fő célunk – akár velem, akár nélkülem.” 
 
“A jövőm a csapatnál most az, hogy este elmegyünk együtt vacsorázni, ahogy terveztük. Aztán Európába kell repülnöm, hát ez a legközelebbi jövőm” – mondta.
 
Todt hangsúlyozta, hogy ez nem a megfelelő idő a jövőjének megvitatására, és azt is hozzátette, hogy az idei eredmény, a bajnokság, nem lesz befolyással a végső döntésére.
 
A francia szakember helyével kapcsolatban Montezemolo sem fogalmaz valami világosan:

“Todt a Ferrari [csapat] vezetője, és bármilyen további nyilatkozatig az is marad, ahogy a Gestione Sportivát is ő vezeti [a Ferrari sportigazgatója]. Akárhogyan is lesz, a csapat 2008-as felállását karácsonykor jelentjük be.”