Jenson Button nagyon megkönnyebbült, hogy véget ért a 2007-es rémálom a Honda számára. A csapat  A szinte teljes sikertelenség ellenére a brit úgy gondolja, hogy haszna is volt a borzalmas szezonnak.

“Nagyon jó, hogy vége van, és magunk mögött hagyhatjuk ezt az egészet. Az autó nem jó, egész évben nem volt az, az is szép hogy hat pontot sikerült vele szerezni. Meg vagyok lepve, én nem hittem, hogy bármire is jó lesz” – mondta Button a Brazil Nagydíj után.

“Azért jó is, hogy ilyen évünk volt. Az ember nemcsak a saját hibáiból tanulhatott, hanem az is kiderült, hogy a csapatban lévő emberek erősek-e vagy sem. Ez jövőre a javunkra válik. Ilyen rosszak már nem lehetünk a jövő évben, az lehetetlen. Bíznunk kell benne, hogy gyors autót tudunk építeni. Mindenki keményen dolgozik, leszegjük a fejünket és haladunk előre.”

Button megkönnyebbült

Button megkönnyebbült


A csapat is hasonlóan vélekedik arról, hogy jobb lesz maguk mögött hagyni az idei évet: a szezonzáró Brazil Nagydíjon – amit sem Button, sem Rubens Barrichello nem tudott befejezni – a szerelők az autóba beragasztottak egy öngyújtót is, utalva arra, hogy mit lehet kezdeni az RA107-essel.

A Honda autói idén nyolc alkalommal estek ki, alig négyszer jutottak a tizediknél magasabb helyre, Button mindössze háromszor futott be pontszerzőként, csapattársa, Barrichello pedig egyáltalán nem tudott pontot szerezni.