Mi már a futam után erre tippeltünk, és most egyre bizonyosabb, Lewis Hamilton azért esett hátra a mezőnyben a Brazil Nagydíjon, mert rossz gombot nyomott meg.

A szezonzáró verseny legnagyobb – és döntő – fordulata volt, amikor a nyolcadik körben Hamilton autója rejtélyes módon lelassult, és a brit újonc a 18. helyre csúszott vissza. Bár az autó fél kör múltán már újra teljes lendülettel haladt, a bajnoki esélyek elúsztak. Mi akkor azt tippeltük, hogy a világbajnoki éllovas talán a bokszutcai sebességkorlátozó gombot nyomta meg véletlenül, de a futamot követően a McLaren egy megmagyarázhatatlan sebességváltó problémával indokolta a bukást.

Nem kellett azonban sok idő, hogy mások is hasonló következtetésre jussanak mint mi, előbb egy mclarenes informátorra hivatkozva jelent meg a hír, majd állítólag maga a brit versenyző is elismerte, hogy magának köszönhette a történteket.

“Az ujjam véletlenül a rossz gombra csúszott a kormányon, megnyomtam a startgombot. Az autó alapjáratra állt, újra kellett indítanom a rendszert” – mondta Hamilton a kanadai La Presse szerint.

A McLarennél – ahogy annyi mindent idén – ezt az ügyet is rossz kommunikációval próbálják kezelni, a csapat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy nem a versenyző hibázott:

“Lewis nem nyomott meg rossz gombot. Ahogy Ron Dennis is mondta, a sebességváltó hibája miatt került üresbe az autó egy időre. Egyértelműen nem Lewis hibája volt” – cáfolt a csapat szóvivője.