A Red Bull skót pilótája, David Coulthard – aki a maga 228 futamával minden idők egyik legtapasztaltabb versenyzője – úgy gondolja, hogy a különböző ellentmondásos döntések, botrányos ügyek nélkül nem lenne olyan izgalmas a Forma-1.

Coulthard a spanyol Diario AS-nak elmondta, hogy Lewis Hamnilton nagy mázlista, hogy büntetés nélkül megúszta a Japán Nagydíjon a biztonsági autó bemutatott produkcióját. Úgy gondolja, hogy részrehajló döntést hoztak a versenybírók:

“Igen, valószínűleg így van. De olyan ez, mint a futballbíróknál. Időnként nem értünk egyet a döntésükkel, de el kell fogadnunk. Éppen emiatt olyan izgalmas ez a sport, mert egyfolytában lehet vitázni arról, hogy ez vagy az helyes vagy helytelen volt-e” – magyarázta Coulthard.  

“De végül elértünk ide is, itt vagyunk Sao Paulóban, és három versenyző van még harcban a világbajnokságért – ez mindenkinek jó hír!”

A skót veterán azt is elárulta, hogy nem értett egyet az FIA döntésével, amikor a kémügyben a McLarent kizárással büntették, a pilóták pedig bántatlanul megúszták:

“Az igaz, hogy egyikük sem volt felelős érte, de egy bűnös csapat autójával versenyeztek. Nem lehet elválasztani a versenyzőt a csapattól” – mondta Coulthard.