Annak ellenére, hogy az utóbbi időben mind Fernando Alonso, mind Lewis Hamilton többször is nyíltan kritizálta egymást, tegnap úgy mosolyogtak egymásra Interlagosban, mint a szerelmesek. Szent a béke, csak a sajtó torzít!

Fernando Alonso arról beszélt, hogy a kapcsolatuk teljesen jó, a viszály csak a médiában létezik:

“Nagyon sokfélét mondtak rólunk, de ezek nem voltak igazak. Sosem volt bajunk egymással, a pályán küzdünk, de azon kívül a kezdetektől jóban voltunk.”

Hamilton is megerősítette ezt:

“Azt hiszem [a kapcsolatunk] ugyanolyan jó, mint bármikor. Szerintem jól kijöttünk egymással egész évben, ellentétben azzal amit a sajtó állított. Mindig megpróbáltak eltávolítani minket, de nem sikerült, mi továbbra is tesszük a dolgunkat.”

Alonso szerint azért is alakulhatott ki hamis kép róluk, mert a futamhétvégéken, amikor a nyilvánosság előtt vannak, természetesen nagyobb a feszültség:

“Csak szombat délutánonként láttak minket, és a csapat-sajtótájékoztatón, az időmérőt követően pedig csakis a versenyre koncentrálunk, ezek pedig nem a legnyugodtabb pillanatok.”

Lewis Hamilton a Belga Nagydíj után ugyan panaszkodott Alonsóra, amiért szerinte a spanyol ki akarta őt lökni, de nem tart attól, hogy vasárnap egy ütközés dönti el a világbajnokságot:

“Úgy gondolom, hogy profi versenyzők vagyunk, mindenki magára gondol, de nem akrunk ütközni másokkal. Egyikünk sem akar ütközni, be szeretnénk fejezni a versenyt. Az első kanyarba érve mindenki a élre kerülésre vagy a pozíciószerzésre gondol, de senki nem akar túl nagy kockázatot vállalni. Nagyon jól tudjuk, hogy ez mindent vagy semmit játszma. Nem hiszem, hogy problémánk lesz.”