Tegnap már írtunk róla, hogy a Renault már a Japán Nagydíjon komoly offenzívába lendült Fernando Alonso megszerzéséért, ma pedig már arról szólnak a hírek, hogy a spanyol és a csapat aláírták az előszerződést.

A legsikeresebb német bulvárlap, a Bild információi szerint a spanyol címvédő szándéknyilatkozatot írt alá Flavio Briatore csapatához, ahol jövő január 1-től kezdi meg a munkát. A megállapodásban állítólag hároméves szerződést kínáltak Alonsónak. Hogy a mclarenes szerződés sorsa – amely 2008-ra is érvényes – mi lesz, még nem tudni, mindenesetre biztosan sokat trükköznek majd, hogy pénzügyi bukás nélkül szabaduljanak meg egymástól – nem véletlenül nem rúgták még ki a spanyolt, és nyilván nem akar mélyen a zsebébe nyúlni a világbajnok sem.

Korábban az a hír is terjengett, hogy Alonso szerződésének van egy olyan záradéka, amely alapján minden kötöttség alól mentesül, ha a csapatot csaláson kapják. Lehetséges az is, hogy a Renault és a spanyol ezt játsszák majd ki a távozáshoz.

Ha a hír igaz, akkor a pilótapiacon a következő egy-két hétben komoly mozgásra lehet számítani, mert akik – pontosabban a Toyota – Alonsóra vártak, most mást választanak, és a spanyol helyére is kell valakit találni a McLarennél…