Lewis Hamilton nagyon erős formát mutatva magabiztosan vezette a verseny első felét a Kínai Nagydíjon, úton volt a bajnokság megszerzése felé. A futam felénél azonban a brit újonc autója a kopott gumikon egyre irányíthatatlanabbá vált, majd amikor a 30. körben végül kihajtott a bokszba, a garázsig már nem jutott el, a bokszbejárat kanyarjának sóderágyában végezte a McLaren.

A csapat a verseny után magára vállalta a felelősséget Hamilton kiesése miatt:

“A mi döntésünk volt, egyszerűen nem hívtuk be időben. Az időjárás változékony volt, mi pedig nem akartuk, hogy bejöjjön, aztán a rossz gumin menjen ki. A kelleténél egy körrel tovább tartottuk kinn, utólag már nagyon bánjuk. Úgy gondolom, hogy Lewis nagyszerű munkát végzett ma, kár, hogy mi nem tudtunk ugyanígy teljesíteni” – mondta Martin Whitmarsh, a McLaren második embere.

Maga Hamilton így magyarázta a kiesést:

“A gumik egyre romlottak, szinte lehetett látni a szövetet. A bokszba menet olyan volt, mintha jégen lennék, nem tehettem semmit. A tükröm csupa kosz volt, nem láttam a gumijaimat, csak éreztem, hogy itt a vége.”

Az újonc azonban nem sokkal ez eset után már arról beszélt, hogy túllépett a kiesésen, és már előre néz:

“Amikor kiszálltam, le voltam taglózva, mert ez volt az első hibám egész évben, és a bokszba menet nem igazán szoktam ilyesmit csinálni. Persze az ember hibázik élete során, már túlvagyok rajta, Brazíliát várom. A csapat keményen fog dolgozni, és van még egy kis előnyöm” – mondta Hamilton.