Ahogyan ma reggel már beszámoltunk róla, a Japán Nagydíjon egy néző által készített videó alapján úgy tűnik, hogy az élen álló Lewis Hamilton okozta a második és harmadik helyen haladó Mark Webber és Sebastian Vettel kiesését.

A videóra az FIA sportbírói is rátaláltak, és bár a futam után Hamiltont felmentették a felelősség alól, most újabb vizsgálatot indítottak. Hamiltonra komoly büntetés is várhat, akár a győzelmét is elvehetik. Az eredetileg hibásnak tartott Vettelre a Kínai Nagydíjon érvénybe lépő tíz helyes rajtbüntetést szabtak ki.

A Kínai Nagydíj helyszínén ma Webber és Vettel is újra beszélt az esetről a sajtótájékoztatón:

“Mindenképp hozzájárult Sebastian belémszaladásához. Hamilton egyértelműen nem azt csinálta, amit kellett volna. Szerintem Hamilton nagyon szarul vezetett a biztonsági autó mögött. A pilóták eligazításán azt mondogatta, hogy milyen jól csinálja majd, erre pont az ellenkezője történt. Legközelebb legalább tudni fogjuk” – mondta a csalódott ausztrál.

Vettel hátulról öklelte fel Webbert, de miért?

Vettel hátulról öklelte fel Webbert, de miért?


Webber pályafutásának egyik legrosszabb pillanatai közé sorolja a Fujin történteket, főképp, hogy ételmérgezése miatt a verseny elején belehányt a sisakjába is.

“A győzelemért hajtottam, és még csak nem is versenybalesetben veszítettem el. Nehéz volt lenyelni. De már megtörtént, és semmi sem hozhatja vissza” – összegezte Webber.

Vettel így mesélt a múlt vasárnapról:

“Végülis az én hibám volt, nem akarok senkit hibáztatni, de a megfelelő ütem egyértelműen hiányzott. Mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk. Az ütközéskor másfelé figyeltem. Biztos voltam benne, hogy Hamilton kiáll, úgy látszott, az autójában nincs erő, mire újra előrenéztem, már Mark autójának hátuljában voltam.”