Ez kell a népnek!

Ez kell a népnek!

A Magyar Nagydíj hétvégéjén a Forma-1-es csapatok vezető tagjaiból alakult Előzési Munkacsoport (Overtaking Working Group – OWG) nem vesztegeti az időt, máris javaslatokkal álltak elő. A Paddy Lowe, a McLaren technikai igazgatója, Pat Symonds, a Renault technikai igazgatója,  a ferraris Rory Byrne és Jean-Claude Migeot areodinamikai szakember összeállítású csapat eltökélt szándéka, hogy visszahozzák az előzéseket a Forma-1-be.

Ami egy nagyon is valós szurkolói igényt elégítene ki, gondoljunk csak akár a legutóbbi két körmenetszerű futamra. Kimi Räikkönen például unatkozott.

A munkacsoport a Spyker kivételével az összes csapat által pénzelt olaszországi Fondmetal szélcsatornában máris egy 1:25-ös modellt tesztelt, az eredmények alapján pedig javaslataik is vannak. A javasolt változtatások között a szélesebb első szárny, a keskenyebb és magasabb hátsó szárny alkalmazása és az egyéb apró légterelő elemek betiltása szerepel, de a slick (minta nélküli) gumik 2009-es újbóli bevezetése is a lehetőségek között van.

Ha ezek valóban javítják majd a pályán zajló versenyt, csak üdvözölni tudjuk az elképzeléseket.