A vezér szerint nélküle is megoldják

A vezér szerint nélküle is megoldják

Bár a szezon közepe óta egyre jobban elmérgesedett viszony miatt már régóta terítéken van a világbajnok Fernando Alonsno távozása a McLarentől és ezzel együtt a Renault-hoz való visszatérése – ez irányú vágyát a csapatfőnök, Flavio Briatore nem is rejti véka alá – a cég vezére szerint nem a spanyolon múlik a jövő évi siker.

“A Forma-1-es siker mindig csapatmunka eredménye. Kell hozzá egy tökéletes autó, kasztni, motor, gumik, csapatmunka és persze a versenyző is. A legjobb pilóta sem lehet sikeres tökéletes csapat nélkül, és fordítva” – mondta Alonso megmentőként való visszatéréséről Carlos Ghosn, a Renault elnök-vezérigazgatója.

Ghosn nem hisz abban, hogy egy versenyző megváltoztathatja az eredményeket, legyen az akár Alonso, sokkal inkább az elvégzett munka számít. Az elnök nyilatkozata talán egy kicsit féket vet a spanyol mindenáron való visszaszerzése körüli hisztériának.

“A csapattól a legmagasabb szinten követelem meg a versenyképességet. Ha nem lehetünk elsők, akkor legalább másodiknak kell lennünk. A napi ügyekbe persze nem szólok bele, arra ott van Flavio [Briatore, a csapatfőnök] és Alain [Dassas, a Renault F1 elnöke]. A csapat tudja mi kell a győzelemhez. Idén későn indultunk neki, mert a 2006-os küzdelemmel voltunk elfoglalva az utolsó futamokig, az utolsó körökig. Meg is fizettünk ezért, és az új gumikhoz és az új versenyzőhöz [Heikki Kovalainen] is hozzá kellett szoknunk. Teljesen biztos vagyok abban, hogy 2008-ban újra sikeresek leszünk, de ez nemcsak egy emberen múlik” – mondta az elnök.