Bár a BMW jövő évi felállása a múlt héten véglegessé vált, vannak akik szerint 2009-ben már Fernando Alonso vezeti az egyik bajor-svájci autót. A német Express című lap arról ír, hogy, Alonso menedzsere, Luis-Garcia Abad a spanyol 2009 végéig érvényes mclarenes szerződésének egyik kiskapuját felfedezve a BMW-vel és a Renault-val is tárgyalt.

A kiskapu állítólag arra épül, hogy a McLarent a Motorsport Világtanács a Ferari-dokumentumok birtoklásában, emiatt pedig valahogy ki lehet bújni a szeződésből. Abad a BMW-nél 2009-re keresne helyet, a jövőre leszerződött páros miatt 2008-ra már nem érdemes. A BMW-s lehetőséget erősítheti az is, hogy a csapatfőnök, Mario Theissen nem akarja tisztázni, hogy Nick Heidfeld szerződése tovább tart-e a jövő évnél.

Ha valahova 2008-ban is mehetne Alonso, az a Renault: Flavio Briatore épp egy mai nyilatkozatában jelentette be nyíltan, hogy vinné a spanyolt, aki szerinte sokkal jobban versenyzett a Renault-nál, és láthatóan nem boldog a McLarennél:

Briatore már holnap vinné Alonsót

Briatore már holnap vinné Alonsót

Briatore már holnap vinné Alonsót


“Persze, hogy nagyon szeretném Fernandót visszaszerezni!” – mondja az olasz. Arról pedig, hogy jövőre marad-e Alonso a wokingi csapatnál, így beszél – “Fogalmam sincs. Imádom Fernandót, de 2008-ra van már szerződése. Ha szabad lenne, bár milyen okból, tudom is én, szóval ha szabad lenne, azt hiszem a Renault, a Toyota, a Williams, mindenki sorba állna érte.”

Talán nem kell túl élénk fantázia ahhoz, hogy azt gondoljuk Flavio Briatore itt az állítólagos kiskapura utalva üzent régi versenyzőjének arról, hogy tárt karokkal várják vissza már jövőre is.