Liuzzi még marad

Liuzzi még marad

Bár a háromszoros Champ Car-bajnok Sebastien Bourdais jövő évi szerződtetése már hivatalos, így az olasz Vitantonio Liuzzi végnapjait éli a csapatnál, arról azonban nincs szó, hogy Scott Speedhez hasonlóan őt is idő előtt váltanák le.

A csapatfőnök, Gerhard Berger kizárta, hogy még idén újabb változások következzenek:

“[A pilótacsere] újabb nyugtalanságot szülne a csapaton belül. Most a viszonyok megszilárdításának van itt az ideje” – mondta az osztrák veterán.

Bourdais idő előtt bevetése ellen szól az is, hogy a Newman-Haas-Lanigan színeiben negyedik bajnoki címéért hajt a Champ Car sorozatban.

Gerhad Berger még egy érdekességet elárult a hétvégén, bár a német korábban csak nevetett a felvetésen, a Toro Rosso csapatfőnöke megerősítette, hogy Ralf Schumacher tárgyalásokat folytatott az esetleges 2008-as folytatásról náluk. Sebastian Vettel Magyar Nagydíjon kérdezték Ralfot, hogy lenne-e a fiatal német csapattársa, mire ő így válaszolt: “Persze, 12 évvel ezelőtt!”

Berger állítása szerint a német veteránnal igenis tárgyaltak, de konkrétumokig nem jutottak, és amúgy sem lett volna ideális Ralfnak az STR:

“Egy Ralfhoz hasonló GP-győztesnek nehéz is lett volna egy Toro Rosso szintű csapathoz visszatérni.”

Hahó, Gerhard, és mi a helyzet egy hamarosan már négyszeres bajnokkal?!