Flavio Briatore többször is hangoztatta, hogy kisebb költségvetésből is lehet világbajnokságot nyerni, ezt a Renault és Fernando Alonso 2005 és 2006-os sikere után az ellenfelek orra alá dörgölte, ám most úgy tűnik, változik a helyzet.

Fernando Alonso rosszul érzi magát a McLarennél, és örömmel távozna a csapattól. Ám jókedvéhez vélhetően nem elég egy jó csapat ajánlata, a kétszeres világbajnok fizetése az átigazolással drasztikusan nőtt, így pénz is kell a boldogsághoz. Állítólag a McLarennél 35,5 millió dollárt (6,7 milliárd forint) keres, ezenkívül a McLaren “bánatpénze” sem lehet kis összeg.

Állítólag a spanyol Telefonica távközlési cég jelezte Briatorénak, dollármilliókkal támogatnák a Renault-t, ha jövőre újra náluk versenyezne Alonso. A hírek szerint a Telefonica korábban 30 millió dollárt fizetett a csapatnak mint főszponzor.

A Renault-nak gondja van a gumikkal

A Renault-nak gondja van a gumikkal

A Renault-nak gondja van a gumikkal


Ezúttal azonban erről valószínűleg nem lehet szó, hiszen az ING a csapat elsőszámú támogatója, így az autó nagy részét is az ő hirdetéseik teszik ki. A csapat költségvetéséből ezért egy nagyobb szeletet kell majd elkülöníteni a pilóta fizetésére.

Fernando Alonso minden pénzt megérhet a Renault csapat számára, és nem a két világbajnoki címe miatt, hanem éppen a McLarennél tett kitérője okán. A wokingi alakulat tudott a korábbi michelines csapatok közül leginkább alkalmazkodni a Bridgestone abroncsaihoz, míg a Renault-nak komoly gondjai akadtak ezzel. A McLarennél szerzett tapasztalatok pedig jelentős fejlődést hozhatnak a francia gárdánál.

Megjegyzés:

Nemcsak a Renault-nak hozott sok pénzt Alonso, de a McLarennél is feltűntek a spanyol szponzorok idén: A Mutua Madrilea, a 2,2 millió ügyféllel rendelkező biztosító hosszú távú szerződést kötött a csapattal, csakúgy mint az eurózóna legnagyobb bankja, a Banco Santander is. Utóbbi állítólag évi 10 millió eurót utal át.