Mint arról már beszámoltunk, a Vodafone McLaren Mercedes csapat közleményben tudatta, hogy Lewis Hamilton nem használta a Magyar Nagydíj időmérő edzésén azt a kifejezést, hogy ba…meg, sőt a pilóta Fernando Alonsóhoz fűződő kapcsolatáról is nyilatkozott.

“Fernando és én vadul versengünk, ugyanakkor tiszteljük egymást. Mindketten nagyratörő versenyzők vagyunk, akik nyerni akarnak. Mindazonáltal nem állunk háborúban, mint ahogy arról széles körben beszámoltak.” – cáfolta a lapokban megjelenő híreket Hamilton.

A brit pilóta kitért azokra a beszámolókra is, hogy már nem is beszél egymással a McLaren-csapat két pilótája: “Jóllehet nem beszéltünk vasárnap [a Magyar Nagydíj napja], de hétvége óta már beszéltünk és folytattuk professzionális munkakapcsolatunkat. Tény az is, hogy Fernando és én tervezzük, hogy találkozunk a szabadságunk idején is.”

A kezdetekben mindenki mosolygott

A kezdetekben mindenki mosolygott

A kezdetekben mindenki mosolygott


Zárszavában a fiatal brit elismerte, hogy nem ment minden simán a Magyar Nagydíjon, de szerinte a média fújta fel a dolgot: “Életem első Forma-1-es évében mindent megteszek, hogy profi és nyílt magatartást tanúsítsak.  Természetesen követtem el hibákat, különösen múlt hétvégén, amelyek aztán nyilvánosságra is kerültek. Sajnálom a történteket és az ebből származó ügyet rendeztem. Mindazonáltal mélyen lesújt, hogy hírhajhász és igaztalan anyagok jelentek meg a médiában, amik rombolhatták a jó hírnevemet.” – írta a közleményben Hamilton.

Azért a látottak alapján nehezen elképzelhető, hogy Fernando és Lewis együtt hűsöl a következő hetekben a Bahamákon, koktélt iszogatva. A világbajnokság miatti hatalmas feszültség miatt elég lehet egy újabb apró hiba az ellentétek felszínre töréséhez.