Hivatalos közleményt adott ki a McLaren-csapat, amelyben cáfolták, hogy Lewis Hamilton trágár szavak használt volna a csapatrádión Ron Dennis-szel vitázva. A Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérőjén Fernando Alonso feltartotta Lewis Hamiltont, aki így nem tudta befejezni utolsó gyors körét.

A News of the World brit lap az eset után azt írta, hogy Lewis Hamilton botrányos módon beszélt főnökével. Állítólag azt mondta: “Még egyszer meg ne próbáljatok kib…ni velem!” Erre Dennis hasonló stílusban válaszolt, mire a fiatal pilóta nemes egyszerűséggel elküldte a francba főnőkét.
 

Hamiltont kikezdte a sajtó

Hamiltont kikezdte a sajtó

Hamiltont kikezdte a sajtó


Most a McLaren hivatalos közleménybe cáfolta, hogy Hamilton használta volna az F betűs szót [fuck]. “Az utóbbi napokban számos pontatlan és félrevezető információ jelent meg a Magyar Nagydíj időmérő edzésén történtekről. Normál esetben a csapat nem szokott reagálni az ilyen spekulációkra, de Lewis megkért bennünket, hogy tisztázzunk egy fontos dolgot, a valótlan, bíráló írásokkal kapcsolatban.” – írja a McLaren a közleményében, majd folytatják:

“Arról számoltak be [a sajtó], hogy Lewis az F betűs szót [fuck – a McLaren nem írta ki] használta Ron Dennisszel a csapatrádión történt beszélgetése során, miután befejeződött az időmérő edzés. A csapat elfogadta a kérést, és megvizsgálta a rádióforgalmazást, így kategorikusan kijelentjük, Lewis nem használta az F betűs szót semmikor, egyik beszélgetésben sem a csapattal. A csapat és Lewis is rendkívül csalódott, hogy az F betűs szó használata felvetődött, és az gyakran megismétlődött a médiában.”

Megjegyzés: mindez legfeljebb azt tisztázza, hogy Lewis nem használta azt a bizonyos szót. Azt azonban nem cáfolja, hogy tiszteletlenül beszélt volna csapatfőnökével.