Nick Heidfeld és Robert Kubica kiváló eredményt ért el tegnap a Magyar Nagydíjon, a csapat idei legjobb versenyét hozták.

Heidfeld a Fernando Alonso hátrasorolása miatt Lewis Hamiltontól megörökölt második helyről indulva a futamot a tavalyi évhez hasonlóan a harmadik helyen fejezte be. A verseny végén nagy csatában  megőrizte pozícióját Alonsóval szemben – idén már másodszorra vívtak nagyot – így még értékesebb volt a dobogó.

“Nagyszerű verseny volt számomra. Idén már másodszorra állhattam a dobogóra, és ez is szerepelt a céljaink között erre az évre”- mondta Heidfeld.

“A rajtom rosszul sikerült a poros oldalról, így egy helyet vesztettem Kimi Räikkönennel szemben, de ő és Lewis Hamilton így is, úgy is gyorsabbak voltak, úgyhogy a jobb rajt sem változtatott volna sokat.”

Nagy az öröm

Nagy az öröm

Nagy az öröm


“Nem volt könnyű egy fantom ellen küzdeni. Természetesen tudtam, hogy Fernandóval kell megküzdenem, de a különböző stratégiánk miatt nem láttam őt. A harmadik szakaszban a szuperlágy keveréken futottam könnyű autóval. Fernando szinte mindenütt gyorsabb volt nálam, nyomás alatt tartott, de nem volt alkalma az előzésre” – mondta a versenyről Heidfeld.

A másik BMW-s, Kubica is jól szerepelt, az ötödik helyen ért célba. A lengyel maga is elégedett volt a futammal:

“Elégedett vagyok a tempónkkal. Az autó jól működött ma, a versenyem is jól alakult.”

A csapat 71 pontjával jelenleg sziklaszilárdan birtokolja a konstruktőri bajnokságban a harmadik helyet, a két versenyző pedig az 5-6. helyen áll a “fantasztikus négyes” mögött.