Bár az időmérőn Fernando Alonso által feltartott és ezért utolsó mért körét elkezdeni nem tudó Lewis Hamilton ügyét a versenybírók is vizsgálják, a csapatfőnök, Ron Dennis szerint egyértelmű a helyzet: a fiaskóért a brit pilóta a hibás.

“[Alonsót] a mérnöke tartotta vissza. Mindenben az ő irányítása alatt áll, ő dönti el, mikor indul, így működik. Ha azt hiszik, hogy szándékos volt, gondoljanak csak amit akarnak, én elmondtam pontosan, hogy mi történt” – magyarázta Dennis.

Dennis szerint Hamiltonnak el kellett volna engednie Alonsót még a pályán, hogy a spanyol a jobban megtankolt autóból több üzemanyagot fogyasszon, de ezt nem tette, ezért bukott meg az időzítés.

Hamilton önzőzött?

Hamilton önzőzött?

Hamilton önzőzött?


“Rossz ütemben jöttek ki, mert Lewisnak el kellett volna engednie Fernandót, de nem tette, hanem hajtott tovább. Így estek ki az ütemből.”

Alonsót azért nem indították el korábban, mert az autója nem érte el az üzemi hőfokot, tehát Hamilton hiába volt ott, nem kerülhetett előbb sorra, mondta a csapatfőnök. Dennis azt is elismerte, hogy a csapaton belül bizony nagy a nyomás, a feszültség a két pilóta versengése miatt:

“Nos, többször kérdezték már, hadd válaszoljak most nagyon őszintén: nagyon nehéz két ilyen versenyképes pilótát kezelni. Nagy a nyomás a csapaton belül, nem titok. Mindketten nagyon versengőek, mindketten győzni akarnak, mi pedig mindent latba vetünk, hogy egyensúlyba hozzuk ezt a két oldalról jövő nyomást. Ma ez épp nem sikerült, sőt a végén tovább nőtt a feszültség.”

Nekünk már csak egy kérdésünk maradt: Ron Dennis miért kapta el úgy Alonso gyúrójának grabancát? Jó lenne tudni.