A Magyar Nagydíj időmérő edzésén az utolsó percekben kerékcseréje után Fernando Alonso feltartotta csapattársát, Lewis Hamiltont, aki így már nem tudott egy utolsó mért kört kezdeni, mert az orra előtt leintették az edzést.

Az időmérő utáni sajtótájékoztatón így beszélt az esetről Alonso: “Mindig a csapat dönt arról, hogy mikor induljak. Tudom, úgy tűnik, hogy feltartottam [Hamiltont], és ezért elvesztette a körét, de ha én öt másodperccel előbb indultam volna, akkor sem sikerült volna neki. Szerintem rosszul számoltak. Sajnálom, de én akkor indulok, amikor mondják.”

Alonso bajba kerülhet!

Alonso bajba kerülhet!

Alonso bajba kerülhet!


Hamilton azt mondta, hogy pont annyi idő hiányzott neki, amennyit Alonso mögött elvesztegetett és hogy mindenképp rákérdez a csapatnál, hogy mi is történt:
“Igazán nem értem, hogy miért tartottak fel, Azt hiszem, rákérdezek a csapatnál, mindenképp rákérdezek a megbeszélésen. Remélem lesz valami jó magyarázatuk.”

Niki Lauda, a háromszoros világbajnok szerint Alonso egyértelműen szándékosan tartotta fel csapattársát, nagyon sportszerűtlenül.
“A csapatok mindent aprólékosan kiszámolnak, ez biztosan szándékos volt. A pályán kellett volna jobban próbálkoznia Hamilton megverésével és nem egy ilyen húzással. Sportszerűtlen volt és helytelen.”

A képek szerint a csapatfőnököt, Ron Dennist is láthatóan felháborította az eset, dühében az irányítópultba dobta fülhallgatóját, és fülön csípett egy mclarenest, akivel elég vészjóslóan sétált vissza a paddock felé. Az illető Fernando Alonso fizikoterapeutája volt, állítólag ő adott jelzést a spanyolnak, hogy mikor induljon el. Bennfentesek szerint komoly kiabálás zajlott a McLarennél az eset után.

Közben a FIA versenybírái is vizsgálni kezdték az ügyet, mind a csapatfőnököt, mind a bokszkiállás alatti rádiófelvételeket is meghallgatják.

Az eset a legvadabb 1988-as Alain Prost-Ayrton Senna csatákat idézi, utoljára akkor volt egy csapaton belül – és ez akkor is a McLaren volt! – ilyen komoly feszültség. Akkor a szezon utolsó futamán Prost kilökte Sennát, hogy idáig fajul-e most is? Majd meglátjuk.

Alonso a bokszban feltartja Hamiltont