Az Európa Nagydíjon verekedésbe keveredett Scott Speed helyét a Magyar Nagydíjtól a BMW Sauber tesztpilótája, Sebastian Vettel veszi át. A 20 éves német pilótát a csapat már rég kinézte a következő szezonra, de a körülmények miatt már idén is bevetik, mivel a BMW végül is elengedte őt a szerződéséből.

Tegnap a Hungaroringen bejelentették, hogy Vettel 2008-ban is a csapatnál versenyez. A másik jövő évi pilótáról egyelőre hallgatnak, de valószínűleg a háromszoros Champ Car-bajnok Sebastien Bourdais váltja majd Vitantonio Liuzzit.

Sebastian Vettel a csütörtöki sajtótájékoztatón így beszélt a Toro Rosso-s bemutatkozásáról:

Sok sikert és minden jót!

Sok sikert és minden jót!

Sok sikert és minden jót!


“Nehéz megmondani, hogy hogy alakulnak majd a dolgok, mert még nem ültem ebben az autóban, holnap lesz az első alkalom. Biztos, hogy nem olyan erős, mint az élmezőnybeli autók, sok  munka van még, de  próbálok motivációt hozni a csapatba, megpróbálom a legjobbat kihozni a helyzetből, végül pedig pontot szeretnék szerezni. Vezettem itt korábban, alig két héttel ezelőtt a Renault World Seriesben, tehát a legutóbbi alkalom, amikor versenyautóban ültem, épp itt volt. Talán ez jelent egy kis előnyt.”