Kiss Norbert személyében a hétvégén is lesz magyar versenyző a Hungaroringen. A Forma-1-es szezonjának betétfutamaként tizenötödször hazánkba látogató Porsche Supercup sorozatban áll rajthoz.

Jó helyen van

Jó helyen van

Jó helyen van


Azok után, hogy korábban Németországban már tesztelhette az autót, Norbi tegnap végre itthon is beülhetett a Porsche 911 GT3 Cup volánja mögé. A Renault Clio Kupa 2006-os bajnoka a próbát egyelőre csak a hivatalos fotózáson, a márkaképviselet székházának parkolójában tehette meg.

Ma délután egy negyvenöt perces szabadedzés keretén belül viszont már a Hungaroringen is lesz lehetősége körözni. Elmondása szerint bátran próbál majd nekifutni már az elején, és reméli, hogy a rövid edzésidő ellenére is sikerül majd megtalálni a lehető legjobb beállítást.

Ebben a sorozatban műszakilag mindegyik versenygép megegyező: a jelenlegi Porsche 911 (997) alapjain a szériaközeli versenykonstrukció 3,6 literes, 400 lóerős motorral, valamint hatfokozatú, szekvenciális sebességváltóval készül, s mindössze 1120 kilogrammot nyom.