A “fantasztikus négyesből” Kimi Räikkönen áll a leghátul a bajnokságban három futamgyőzelme ellenére is. A Ferrari finn pilótája kétszer esett már ki idén, így ha valamit nem mutat fel gyorsan, végképp elúszhat számára az idei világbajnokság.

Räikkönen is tudja, hogy itt az idő, és a hátrányból csak úgy faraghat, ha mindhárom riválisát legyőzi.

“A másik három pilóta előtt kell végeznem, csak így zárkózhatok fel. Nagyjából ugyanabban a helyzetben vagyok, mint a Nürburgring előtt, de most már nem engedhetek meg magamnak még egy pontszerzés nélküli versenyt. Hiszem, hogy még megnyerhetem a címet – az előző versenyen is láthattuk, hogy bármi megtörténhet. Elég egy rossz futam az ellenfeleimnek, hogy azonnal felzárkózzak” – mondja Kimi.

Sokan a Monacóban látott fölény miatt a Hungaroringet is a McLaren pályájaként könyvelik el, de Räikkönen szerint ez nem ilyen egyértelmű:

“Mindenki azt mondja, hogy a McLaren erősebb lesz nálunk itt. De szerintem nem ez lesz a helyzet. Nagyot léptünk előre Monaco óta, érdekes lesz látni, hogy mennyire leszünk versenyképesek a hétvégén!”

Önök szerint nálunk is iszik

Önök szerint nálunk is iszik

Önök szerint nálunk is iszik


“A Hungaroring nagyon lassú és kanyargós, ezért a két legfontosabb dolog a megfelelő bemeneti szög a kanyaroknál és a tapadás. Ha ez a kettő megvan, akkor az embernek jók az esélyei. Természetesen nagyon fontos az időmérőn minél előbb végezni, és lehetőleg a pálya tiszta oldalára kerülni” – mondja Räikkönen, aki eddig egyszer nyerte meg a Magyar Nagydíjat.

Kiminek a Magyar Nagydíj a hazai versenye, hagyományosan ide látogat el a legtöbb finn szurkoló:

“A magyarországi versenyt sokszor Finn Nagydíjnak is becézik. Sok-sok finn honfitársam van itt a hungaroringi lelátókon, nagyszerű látni a kék keresztes fehér zászlókat a szélben, idén a Ferrari vörös lobogóival együtt. Azt hiszem, ez van a legközelebb ahhoz, hogy hazai versenynek érezzem, hacsak Bernie nem áll elő valami meglepetéssel!”