Magyar Nagydíj 2001 - az élen Michael Schumacher

Magyar Nagydíj 2001 – az élen Michael Schumacher

Michael Schumacher minden idők legsikeresebb Forma-1-es versenyzője, és a Magyar Nagydíjakon nyújtott teljesítménye miatt sincs oka szégyenkezni. Pályafutása alatt nyolc alkalommal állt a dobogón a Hungaroringen, 1994-ben, 1998-ban, 2001-ben és 2004-ben meg is nyerte a futamot.

Schumi négyszer szerezte meg a pole pozíciót nálunk, a Hungaroring körrekordját pedig most is ő tartja 2004-ben elért 1:19.071-es idejével.

Videó 1992-ből: Schumacher ekkor még csak első teljes szezonját töltötte az F1-ben, a magyar pályán a negyedik rajthelyet szerezte meg, és sikeresen tartotta is, amíg egy korrábbi, Martin Brundle-lel történt ütközés miatt le nem szakadt a hátsó szárnya. (Nigel Mansell ezen a futamom biztosította be világbajnoki címét – a pálya ekkor avatott először bajnokot)

Látványos baleset, szerencsére sérülés nem történt

Ezen az 1998-as videón azt nézhetjük meg, amint Schumi tökéletesen hajtja végre a taktikát, feladata az volt, hogy a két kerékcsere között minél nagyobb előnyt szedjen össze az őt üldöző David Coulthard előtt. A német meg is futja a verseny leggyorsabb körét, és a győzelmet is megszerzi végül.

Schumi őrült iramban a Hungaroringen

2001-ben, immár háromszoros világbajnokként, Michael Schumacher a Hungaroringen is győzött, ezzel beállította Alain Prost 51-es győzelmi rekordját és a világbajnokságok tekintetében is beérte a Professzort, ugyanis nálunk meg is szerezte negyedik címét.

2001 – Schumi négyszeres világbajnokként ér célba

Ezen a videón személyesen Schumi magyarázza el a pole-t érő időmérő körét a Hungaroringen.

Pole pozíció 2005