A Nemzetközi Automobil Szövetség múlt pénteken bemutatta a 2008-ra tervezett Forma-1-es versenynaptárat.

A Magyar Nagydíj ugyanúgy mint idén, jövőre is augusztus első hétvégéjén kerül majd megrendezésre, és a mi versenyünk után következik a három hetes nyári szünet is.

2008-ban az ideinél eggyel több, 18 nagydíj lesz. Az új versenyek között bemutatkozik a második spanyol verseny, a Valenciában, augusztus végén rendezendő Európa Nagydíj. A korábban ezt az időpontot elfoglaló Török Nagydíj tavaszra kerül át, az idén üresen maradt San Marinói futam helyére.

Ugyancsak új, sőt újdonság lesz a szeptember végi Szingapúri Nagydíj, ami amellett, hogy utcai pályán kerül megrendezésre, a Forma-1 történetének első éjszakai versenye lesz.

Bár a múlt héten felröppent a hír, hogy az ausztrál versenyt későbbre tolják, és a szezonnyitó szerepét a bahreini verseny veszi át, az ideiglenes naptár tanúsága szerint a 2008-as idény is az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik majd március 16-án.

Az alig egy hónapja örökre elbúcsúztatott Magny Cours – és vele ideiglenesen a Francia Nagydíj – a múlt héten főnixmadár módjára éledt újra, most a szokásos időpontjában szerepel a naptárban.

Észak-Amerikában a jelenlegi állás szerint jövőre csak egy verseny lesz, mivel Bernie Ecclestone-nak nem sikerült megegyeznie az indianapolisi pálya vezetőségével. Ha nem történik változás, akkor 2008-ban csak Kanadai Nagydíj lesz, az Amerikai Nagydíj hiányozni fog.

Verseny Időpont
 Ausztrál Nagydíjmárcius 16.
 Maláj Nagydíj március 23.
 Bahreini Nagydíjáprilis 6.
 Spanyol Nagydíjáprilis 27.
 Török Nagydíjmájus 11.
 Monacói Nagydíjmájus 25.
 Kanadai Nagydíjjúnius 8.
 Francia Nagydíj június 22.
 Brit Nagydíjjúlius 6.
 Német Nagydíjjúlius 20.
 Magyar Nagydíjaugusztus 3.
 Európai Nagydíjaugusztus 24.
 Olasz Nagydíjszeptember 7.
 Belga Nagydíjszeptember 14.
 Szingapúri Nagydíjszeptember 28.
 Kínai Nagydíj október 12.
 Japán Nagydíjoktóber 19.
 Brazil Nagydíjnovember 2.