A Magyar Nagydíj 21 története során a Williams csapat érte el a legtöbb győzelmet, szám szerint hetet. Rögtön az első versenyen, kiélezett küzdelembe ugyan, de a williamses Nelson Piquet ért célba az első helyen, sőt a harmadik Nigel Mansell is náluk vezetett akkor – ő 1989-ban állt a dobogó legfelső fokára, és még sorolhatnánk.

A legeredményesebb csapatként kicsit már hazai pálya a Williamsnek a Hungaroring, az osztrák Alexander Wurznak pedig még inkább:

“A Magyar Nagydíj szinte hazai verseny nekem, mert minden évben rengeteg osztrák szurkoló utazik ide. Több okból is nagyon várom Budapestet: nagyon tetszik a pálya és élvezem a ritmusát, de nehéz is, nemcsak a jó beállítások megtalálását illetően, de fizikailag is nagy kihívást jelent a pilótáknak.”

“Hosszú verseny, magas hőmérséklettel, nincsenek egyenesek, ahol pihenni lehetne, folyamatosan nyomás alatt vagyunk. Azt hiszem a pálya fekszik majd az autónknak, remélem összeszedünk majd néhány pontot. Én nyomom majd, mint az őrult!” – magyarázza Wurz.

A csapat másik versenyzője, Nico Rosberg is hasonlóan érez, mint Wurz:

“Várom a magyar versenyt! Szeretem a pályát, jól passzol a vezetési stílusomhoz. Bár a monacóihoz hasonló beállításokat használunk, a pálya egészen más érzést ad: a Hungaroring sokkal kimerítőbb a nagyobb sebesség és a hőség miatt. Az autónknak kedvezőbb pálya, esélyünk van a jó teljesítményre. Magyarországról szép emlékeim vannak, jól mentem tavaly és pole-on is voltam, amikor még a GP2-ben versenyeztem” – mondja a német pilóta.