Komoly ellentét lehet a Toro Rosso csapaton belül a pilótakérdést illetően. A csapatot felerészben a Red Bull, felerészben pedig Gerhard Berger birtokolja. Berger és jobbkeze, Franz Tost nyilvánvalóan le akarják cserélni a mostani versenyzőiket, akiket a Red Bull tehetségkutató programján keresztül szereztek.

Az Európai Nagydíjon az amerikai Scott Speedet – legalábbis az ő elmondása szerint – a csapatigazgató, Tost megtámadta. Ezek után mindenki biztosra vette, hogy Speedet már a Magyar Nagydíjra lecserélik a jövőre kinézett Sebastian Vettelre. Most azonban fordult a kocka, Scott Speed ugyanis ma már a mugellói teszten vezeti a Toro Rossót.

A háttérben a Red Bull keze lehet, ugyanis az üdítőmilliárdos Dietrich Mateschitz bizalmasa, a Red Bull pilótaprogramjának vezetője, Helmut Marko elég nyíltan kritizálta a Berger-féle csapatvezetés hozzáállását.

“A versenyzők nem olyan rosszak. Egyszerűen nehéz dolguk van, ha felülről hiányzik a támogatás” – mondta Marko a német Sport Bildnek.

További pikantériát ad az ügyhöz, hogy Speed ma ugyan vezeti a Toro Rossót, de a helyszínen tartózkodik a kiszemelt Sebastian Vettel is…