Lewis Hamilton ugyan még mindig vezeti a világbajnokságot két ponttal, de a McLaren-újonc biztosan nem őrzi majd a legszebb emlékei között a nürburgringi versenyt. A szombati időmérőn látványos balesetet szenvedett, ami miatt a versenyen csak a tizedik helyről rajtolhatott. A futamon kicsúszott, kört kapott, az újrarajtolásnál pedig a mezőny legvégéről indulva végül a kilencedik helyig jutott, így nem szerzett pontot.

Ezzel véget ért az eddigi példa nélküli sorozat, a brit pilóta az első kilenc dobogón befejezett verseny után tizedszerre már nem tudott ismételni.

Hamilton a hétvégéről azt mondta, hogy ez alatt a pár nap alatt többet tanult, mint az előző kilenc futamon együttvéve.

“Betegen érkeztem ide, életem egyik legnagyobb balesetét szenvedtem el, defektet kaptam, kicsúsztam, esett az eső – nagyszerű hétvége volt a tanulás szempontjából. Úgy érzem, hogy nagyon sok tapasztalatot szereztem, tízszer annyit tanultam a mai versenyből. Mindennel együtt élveztem a futamot.”

A brit pilóta nem keseredett el a dobogós sorozat megszakadása miatt, sőt talán egy kicsit fel is szabadult:
“Az első naptól kezdve mondtam, hogy végül így alakul. Ilyen a versenyzés. Az embernek nem lehet mindig tökéletes versenye. Egyáltalán nem furcsa érzés, mondtam, hogy elkerülhetetlen, hogy egyszer nem végzek a dobogón. Fel voltam erre készülve” – mondta Hamilton.

A versenyző szerint azonban sokkal jobb eredményt is elérhetett volna, nem csak rajta múlott a dolog. Az első körben defektet kapott, majd sok időt veszített, amikor el kellett engednie Felipe Massát és Fernando Alonsót a verseny vége felé:

“Összesen tíz másodpercet veszíthettem [az elengedésekkel]. Anélkül pontokat szerezhettem volna.”