A világbajnokságot vezető mclarenes Lewis Hamilton jelenleg 12 pontos előnnyel áll az élen, és mindeddig csak a dobogón végzett a futamokon. Az előnyt meg is szeretné tartani, újabb győzelmekkel akarja bebiztosítani a világbajnoki címet.

“Keményen küzdünk ezután is, hogy mindenkit legyőzzünk, ahogy eddig is tettük az idényben. Az egész csapat keményen dolgozik az autó fejlesztésén, és én is, hogy javítsam a teljesítményemet. Igen, kellenek a pontok, de győzni is akarunk” ? mondta az újonc a tegnapi sajtótájékoztatón.

Hamilton még a GP2-ben versenyezve kétszer is nyert a Nürburgringen, és bízik abban, hogy most is jól sikerül a futam számára:
“A spai teszt jól sikerült, az autó jónak tűnt, ahogy eddig mindig. Annak ellenére, hogy a silverstone-i hétvége felemásan alakult, elég sok ponttal távoztunk, most pedig nagyon várom, hogy visszatérjek a Nürburgringre.”

Hamilton a kémügyről, és annak lehetséges következményeiről is beszélt. A McLaren csapat a jövő héten a Motorsport Világtanács előtt felel majd meg a jogtalanul megszerzett Ferrari-dokumentumok sorsát illető kérdésekre. Az eljárás végén pontlevonással is sújthatják a csapatot, de a brit csillag nem tart ettől:
 
“Őszintén szólva nem nagyon zavar az ügy. Nem hiszem, hogy pontlevonás lesz, nem aggódok emiatt. Mindig vannak csapatok, amelyek szeretnék kicsit átlépni a szabályokat, de hiszem, hogy mi a lehető legbecsületesebbek vagyunk.”