Problémák tömege a csapatnál

A csapat elrontotta a keréknyomást?

A csapat elrontotta a keréknyomást?

Joaquin Verdegay egyike annak a 24 FIA-sportbírónak, akik részt vesznek a Motorsort Világtanács McLaren ügyét vizsgáló rendkívüli ülésén a jövő héten.

A wokingi csapatnak arra vádra kell majd megfelelnie 26-án Párzsban, hogy a csapat főtervezője, Mike Coughlan által jogtalanul megszerzett Ferrari-dokumentumokat felhasználták-e vagy sem, azaz megsértették-e a sportszabályzatot.

„Nagyon nehéz bizonyítani, hogy a McLaren felhasználta az információkat, és hogy ezt tudatosan tették. Normális esetben – és én remélem, hogy így lesz – Ron Dennis és csapata még megrovást sem kapna, mert lehetetlen bizonyítani bármit is” – mondja a spanyol FIA-bíró.
 
Verdegay szerint, ha mégis elítélik a McLarent, az a pontok elvételével járhat, de a tény, miszerint a Ferrari megegyezett Mike Coghlannel a vallomását illetően, arra enged következtetni, hogy az olasz csapat nem kíván fellépni a wokingiak ellen:

„A csapattól és a versenyzőktől is elvehetik a pontokat, ha egy másolt autót használtak. De hogy a Ferrari megegyezett Coughlannel, azért lehet, mert úgy gondolják, hogy a McLaren nem használta fel az adatokat az autójukhoz” – állítja Verdegay.