A Hondánál tegnap kölcsönös sajnálkozás közepette bejelentették, hogy a sportigazgató, Gil de Ferran és a csapat útjai elválnak. De Ferran 2005-ben, autóversenyzői karrierje befejeztével szerződött a csapathoz a sportigazgatói posztra, hogy ezzel könnyítsen a csapatfőnök, Nick Fry munkáján.

“Nagyon csalódott vagyok, amiért távoznom kell a Hondától, mert igazán tisztelem és szeretem a csapatot. Ezért a döntés sem volt könnyű. Amikor csatlakoztam a csapathoz, úgy éreztem, hogy jól betöltöm majd a szerepem, de nem úgy alakult, ahogy reméltem. Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást, amit kaptam, és sok sikert kívánok a továbbiakhoz” – mondta a távozásról Ferran.

“Nagyon sajnálom, hogy Gil elhagyja a csapatot.  Amióta 2005-ben csatlakozott hozzánk, nagyon pozitív kapcsolatunk volt. De a Forma-1-es csapat olyan, mint egy kirakójáték, minden elemnek tökéletesen illeszkednie kell. Gil egyre kényelmetlenebbül érezte magát, úgy gondolta, hogy eljött az ideje valami új kihívást keresni. Nagyon reméljük, hogy ezután is szoros kapcsolatban marad a Honda családdal” – nyilatkozta Nick Fry.