A Toro Rosso pilótacserére készül a jövő évben. Miután Franz Tost, a gárda csapatigazgatója elég nyíltan kritizálta a jelenlegi versenyzőket, Vitantonio Liuzzit és Scott Speedet, mondván, lenne még hova fejlődniük, a csapatfőnök, Gerhard Berger legutóbbi nyilatkozatai tovább erősítik a csere valószínűségét.

A háromszoros Champ Car-bajnok Sebastien Bourdais már jó ideje kapcsolatban áll a faenzai csapattal, legutóbb a múlt heti belgiumi teszten szerepelt, Berger teljes elégedettségére:

“Bírja a támogatásomat. Bourdais mindent a lehető legjobban csinált, ahogyan vártuk is tőle. Tökéletes a hozzáállása a munkához” – értékelte az osztrák társtulajdonos a francia versenyzőt.

“Első nekifutásra olyan gyors volt, mint a mostani pilótáink, semmilyen hibát sem vétett” – erősítette meg a csapatigazgató, Tost is.

Sebastian Vettel, a BMW jelenlegi tesztpilótája – aki indianapolisi beugrásával minden idők legfiatalabb F1-es pontszerzője lett – a másik esélyes jelölt az STR-nél 2008-ra. A fiatal német pilóta szerződésben is áll a Red Bull-lal, ezért a versenyzési lehetőség egyértelműen adja magát.

Vinnék a fiatal németet is

Vinnék a fiatal németet is


Gerhard Berger így vélekedik róla:
“Lenyűgöz a fiú! Az esze és a helyes hozzáállása is megvan a munkához – ez pedig már fele annak, ami az egészhez kell.”

“Azt, hogy milyen gyors igazán, majd csak néhány verseny után látjuk meg, mert egy alapján nehéz ítélni” – tette azért hozzá óvatosan az osztrák veterán.

A csapat jövő évi lehetséges pilótái között még egy név merült fel, a jelenleg a GP2-ben versenyző Bruno Sennáé. A néhai háromszoros világbajnok unokaöccse is a Red Bull pártfogoltja, de őt talán jövőre még hagyják egy kicsit tapasztalatot gyűjteni, mielőtt bevetnék az F1-ben.