A Spyker csapat tegnap jelentette be, hogy a szponzori pénzek elmaradása miatt megválnak holland pilótájuktól, Christijan Alberstől.

A versenyző helyére több mint féltucatnyian szeretnének beülni. A legesélyesebbnek pillanatnyilag az indiai Narain Karthikeyan számít, aki 2005-ben már vezetett az akkor még Jordan néven futó csapatbál, jelenleg pedig a Williams tesztpilótája. A Red Bulltól tavaly elengedett osztrák Christian Klien is az élvonalban van, ahogy a képbe került a Renaultnál tesztpilótai szerepben dolgozó Nelsinho Piquet is ? a csapatfőnök, Flavio Briatore örülne, ha a fiatal brazil gyűjtene egy kis tapasztalatot, mielőtt az anyacsapatnál versenyezni kezdene.

A Spyker jelenlegi tesztpilótái, Giedo van der Garde, és a német Markus Winkelhock is szívesen elfoglalná Albers helyét, bokszutcai források arról beszélnek, hogy a német hazai pályán, a Nürnburgringen kaphat egy esélyt. Az esélytelenebb jelöltekhez tartozik még a Ferrarinál időnként tesztelő Marc Gené, a Spyker sokadikszámú tesztpilótája, a spanyol Adrian Valles és honfitársa, Roldan Rodriguez is felvette a kapcsolatot a csapattal.

A Spykernél a döntést egy héten belül ígérik.